KUNST IN M

In deze hoek vind je meer info over het profiel van de deelnemende kunstenaars en hun artistiek traject in de wijk. Wij houden je ook op de hoogte van alle geplande kunstzinnige activiteiten, workshops, performances, feesten,… Een overzicht vind je terug in de agenda!

dscn0051_web.jpg

 

 

 

 

 

 

Pierre en Alberto Garutti in De Porre

*** 

KOEN BROUCKE

Beeldend kunstenaar Koen Broucke  (°1965) maakt tekeningen, schilderijen, video’s, boeken en installaties. In Moscou is Koen beginnen graven in het verleden van Gentbrugge. Talrijke ‘pépinières’ (zaadkwekerijen) en tuinbouwbedrijven waren daar aan de rand van Gent gevestigd in grote serres. Nu zijn daar nog resten van terug te vinden in straatnamen, in enkele bedrijven, het standbeeld van Louis Van Houtte,… maar ook in de verhalen over Braziliaanse expedities op zoek naar zeldzame of nog te ontdekken soorten orchideeën. Tijdens Koen’s zoektocht naar die geschiedenis is ook de flora van Moscou beginnen opvallen. Misschien zijn het nog restanten van dat fleurige verleden ?

In een reeks van performances wil Koen Broucke de Moscou-flora in de kijker zetten. Voorbije zomer organiseerde hij al de Braambessenshow op het terrein van de Porre.

Volgende plant-aardige actie mag je in november verwachten…

Website Koen Broucke

BART LODEWIJKS

De Nederlandse kunstenaar Bart Lodewijks (°1972) bezocht Moscou voor het eerst in 2006. Hij maakte een reeks krijttekeningen op blinde muren in de buurt. Toen hij op (en in) huizen ook wou tekenen, sprak hij buurtbewoners aan om toestemming te vragen. Als buitenlander, als kunstenaar, als vreemde in Moscou meet hij zich beetje bij beetje een plaats aan in de buurt. In de herfst van 2007 neemt hij de draad terug op en zal hij 3 maanden in Gent verblijven. Die langere aanwezigheid laat toe verder te bouwen op wat op spoor werd gezet in 2006 en zal zijn verbondenheid met de buurt intensifiëren.

Het werken op straat lokt kleine ontmoetingen uit en laat veel ruimte tot interpretatie en inititatief van de buurtbewoners. Zo hebben de kinderen van de Sportschool de tekening van Bart Lodewijks op de blinde muur (in de St-Genoisstraat) met gekleurd krijt overtekend, nadat regen en wind de krijtlijnen had weggeveegd.  

We hopen dergelijke reacties nog veel te zien in Moscou!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s